Scania Group

De visie van Scania is om het toonaangevende bedrijf in haar branche te zijn door blijvende waarde te creëren voor haar klanten, werknemers, aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Scania is een toonaangevende producent van zware trucks, bussen, touringcars, en industrie- en scheepsmotoren. Bovendien biedt en verkoopt het bedrijf een grote reeks aan service gerelateerde producten en financiële diensten.

Scania is vertegenwoordigd in ongeveer 100 landen en heeft meer dan 35.000 werknemers. Hiervan werken er 2400 bij onderzoek en ontwikkeling, hoofdzakelijk in Zweden, dicht bij de productie-eenheden van het bedrijf. De bedrijfsinkoopafdeling van Scania wordt ondersteund door lokale inkoopkantoren in Polen, Tsjechië, de Verenigde Staten en China. De productie vindt plaats in Europa en Latijns-Amerika. Daarnaast werken er ongeveer 20.000 mensen in de onafhankelijke verkoop- en service-organisatie van Scania.

De identiteit van Scania wordt gevormd door haar klanten en producten - voertuigen, services en financiering - en door de mensen in haar bedrijf, hun waarden en werkmethoden. Drie kernwaarden: 'klant voorop', 'respect voor het individu' en 'kwaliteit' – binden het bedrijf en vormen de basis van Scania's cultuur, leiderschap en bedrijfssucces.

Scania’s modulaire productsysteem, met een beperkt aantal hoofdcomponenten, maakt een hoge mate van maatwerk mogelijk, terwijl de kosten van productontwikkeling, productie en onderdelenbeheer laag blijven. Door elk voertuig aan te passen aan specifieke transportbehoeften krijgt de klant een betere algemene bedrijfsrentabiliteit.

Scania draagt bij aan een duurzame economische groei, voor het bedrijf, onze klanten en de maatschappij in haar geheel. Als brancheleider op het gebied van duurzame inspanningen werkt Scania samen met overheden, klanten en organisaties om betrouwbare energie-efficiënte producten en oplossingen te bieden die de efficiëntie van de klant vergroten en bijdragen aan een duurzamere maatschappij.